Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 22 de gener del 2018

Isabel Benet: GEOLOSKETCHERS AL MUSEU

Aquest dissabte 20 de gener ha tingut lloc la 5a Trobada GeoloSketcher, la qual pretén reunir als amants dels dibuixos ambientats en espais geològicament interessants. Aquest cop la trobada ha estat al nostre Museu, i per això a les 10 del matí ens hem aplegat a l’entrada de l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona prop d’una vintena de participants disposats a donar el millor de nosaltres mateixos. Tot un èxit de convocatòria.


Com sempre, després d’unes breus explicacions sobre el moviment GeoloSketcher, sobre la història del Museu i sobre el procés de fossilització, hem accedit a la sala d’exposició on tothom ha pogut donar unes quantes voltes tot cercant allò que més li cridava l’atenció i despertava la seva inspiració.


Acte seguit, un silenci sepulcral s’ha estès per la sala mentre els dibuixants, dempeus o asseguts i amb les “armes” a la mà, han près posicions i han començat els seus esbossos (Sketches) utilitzant les més diverses tècniques pictòriques.





Entre nosaltres hi havia alguns membres del grup Inky Fingers, una colla de dibuixants molt actius i entusiastes, que ens han mostrat alguns exemples dels seus treballs més recents; i malgrat trobar-nos en un museu paleontològic, no tothom s’ha dedicat només a esbossar fòssils.



Conforme passaven les hores, però, el fred siberià que impera a la sala ha foragitat a més d’un participant, no obstant això s’han vist treballs realment extraordinaris. Si els voleu donar un cop d’ull, cliqueu aquí.




S’ha de dir que l’exemplar més representat ha estat el conjunt de vertebres dorsals, amb les seves espectaculars expansions, del la joia de la corona: el mastodont dit Tetralophodon longiostris del Miocè superior (fa entre 11 i 7 milions d’anys), trobat a Polinyà.


Un cop finalitzades les nostres “obres d’art”, i abans no ens transformem nosaltres també en uns fòssils congelats, l’Isaac Camps, l’organitzador d’aquesta jornada, ha fet les pertinents fotos dels resultats i també les rigoroses fotos de grup, per a tenir així un bell record d’aquesta trobada. Fins a la propera! 


Foto de grup d'alguns dels participants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada