Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 31 de maig del 2017

Jorgina Jordà: II TROBADA INTERPIRENAICA DE MINERALOGIA I SISTEMATICA MINERAL

Aquest dissabte dia 20 de maig, va tenir lloc la II Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica Mineral de Camprodon. Va ser tot un èxit de participants ja que a més dels companys francesos enguany es van afegir aficionats de zones més llunyanes com Múrcia o Andalusia, cosa que va ser molt positiva i va fer que encara hi hagués més varietat de minerals.

A primera hora ja ens vam trobar l’espai a punt per instal·lar els nostres binoculars i les llums addicionals corresponents, tot i que en alguns casos no van ser necessàries ja que l’espai era molt lluminós.




També es va poder comprovar que en comparació a la darrera edició hi havia una millora generalitzada en la presentació dels minerals i els exemplars estaven organitzats dins de petites capses de metacrilat, perfectament etiquetats i distribuïts en unes petites calaixeres de plàstic, per facilitar el seu transport per tota la sala i fer més àgils els intercanvis.



El funcionament va ser com el de l'any anterior, la persona interessada en els nostres minerals s’emportava  la nostra capsa a la seva taula i allà, amb tranquil·litat,  mirava els exemplars un a un amb molt d'interès i cura. Quan ja els tenia triats ens tornava la nostra capsa, adjuntant una etiqueta en la qual indicava el nombre d'exemplars que havia separat i invitant-nos a fer el mateix procediment amb les seves capses, cosa que vam estar fent ininterrompudament tot el matí, ja que amb tanta varietat i qualitat costava molt decidir-se.

Aproximadament a les deu del matí va tenir lloc un petit acte protocol·lari amb l'alcalde de Camprodon, el senyor Xavier Sala, i representants de l'AFM com el senyor Robert Pecorini i del GMC com el senyor Martí Rafel i el senyor Joan Rosell, sens dubte l'ànima d'aquest esdeveniment. En aquest acte es va agrair la bona acollida de la trobada per part de tots els assistents i les facilitats donades per l'ajuntament de Camprodon.



A més de l'intercanvi de micros van tenir lloc altres activitats, com un taller d'iniciació a la mineralogia, a càrrec del senyor Josep Ignacio, i l’entrega de premis dels concursos infantils de dibuix i fotografia de minerals.

Només resta donar les gràcies a tots els participants, però, especialment, als organitzadors que han fet possible aquesta II Trobada Interpirenaica i de la qual ja estem esperant de nou una tercera edició.

Fotos: Agustí Asensi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada