Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 3 de febrer del 2017

Jorgina Jordà: Inauguració de l’exposició temporal "AL PUNT DE SAL" del Museu d’Arenys de Mar

Aquest diumenge 29 de gener es va inaugurar a Arenys de Mar l'exposició "Al punt de sal", una iniciativa que s’engloba dins dels projectes relacionats amb la ciència i la mineralogia que té previstos la secció l’Ajuntament d’Arenys de Mar en relació al projecte d’adequació i renovació del Museu de Mollfulleda de mineralogia.

D'esquerra a dreta senyora Isabel Roig, senyor Marc Campeny i senyora Neus Ribas

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la directora del Museu d'Arenys de Mar, Neus Ribas, Isabel Roig regidora de Cultura de l'ajuntament d'Arenys de Mar i Marc Campeny, geòleg i comissari de l’exposició.

La Sra. Neus Ribas ens va explicar a tots els assistents que la temàtica de la sal es va escollir com a eix de l’exposició per ser un element molt comú i conegut per tots, relacionat de forma directa amb el món de la mineralogia. En Marc Campeny va fer referència al contingut de l’exposició i al seu plantejament, fent èmfasi en què la sal és un element que tots tenim al nostre abast però que molts no saben d'on surt, com s'extreu i quins tipus o varietats existeixen, punts que podrem descobrir visitant l’exposició.






La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Sra. Isabel Roig va agrair a l’equip del  Museu la iniciativa a l’hora de promoure aquest tipus d’activitats tan atractives i interessants tant per a centres d’ensenyaments, com per a amants de les ciències i, en general, per a  tothom que tingui una mica de curiositat per l'entorn que ens envolta.

També va explicar diverses anècdotes, com que, degut a les baixes temperatures, l’Ajuntament d’Arenys de Mar va haver de comprar sal per tal de preveure les possibles gelades, tot i que finalment en aquesta ocasió no va arribar a fer falta.

No es podia acabar l'acte sense dedicar unes paraules d'agraïment a tots els qui han col·laborat, museus, entitats i empreses.

Després dels parlaments, vàrem començar a visitar la sala de l'exposició, molt ben atesos per en Marc Campeny que amablement va respondre a totes les consultes que se li van fer. Tot i així, a causa de la gran quantitat d'assistents, vam haver de repartir-nos per l’espai, uns gaudint ja de l'exposició i d’altres fent un brindis al meravellós i acollidor pati interior del Museu.




A tots en va agradar molt, així que ja ho sabeu: “Al punt de sal”, una exposició molt recomanable per visitar amb tota la família.




Recordar que l’exposició es troba ubicada a l’edifici del Museu Marès de la Punta (annex al Museu Mollfulleda) i estarà oberta fins el 17 de desembre 2017.

Felicitats a tots!
Fotos: Agustí Asensi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada