Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 26 de novembre del 2016

Jorgina Jordà: PRESENTACIÓ DE NOUS PROJECTES AL MUSEU MOLLFULLEDA DE MINERALOGIA

El passat dissabte 19 de novembre, coincidint amb la celebració de la setmana de la ciència, el Museu d’Arenys de Mar va realitzar l’acte de presentació del nou Projecte Museològic del Museu Mollfulleda de Mineralogia que va culminar amb la inauguració d’un nou espai expositiu.



L'acte, que va tenir lloc a la sala noble del Centre Cultural Calisay, va estar presidit per  la Directora del Museu d’Arenys de Mar, Neus Ribas i va comptar amb la presència d’Isabel Roig regidora de Cultura de l'ajuntament d'Arenys de Mar, Marc Campeny, geòleg i comissari del projecte de renovació i del senyor Nèstor Ribera Mollfulleda, nét del fundador del museu, Joaquim Mollfulleda. 

Directora del Museu d’Arenys de Mar, senyora Neus Ribas i senyor Marc Campeny, geòleg i comissari del projecte de renovació

Senyor Nèstor Ribera Mollfulleda i senyora Isabel Roig regidora de Cultura de l'ajuntament d'Arenys de Mar

Durant l’acte, es van donar a conèixer les motivacions d'aquest projecte, l’objectiu principal del qual és adequar i modernitzar el discurs museístic i adaptar el museu als nous temps, especialment, fent-lo més didàctic i pedagògic, pensant en les nombroses escoles i centres d’ensenyament que  anualment el visiten. Tal com va quedar palès, això s’intentarà fer amb el màxim rigor científic per continuar amb la seva tasca divulgadora i fer que la mineralogia estigui a l'abast de tothom.

Aquest projecte s’executarà en tres fases. La primera, que és la que es va inaugurar dissabte, consisteix en una renovació de la zona del vestíbul. En aquest espai, entre d’altres, hi destaquen un plafó amb un breu resum sobre la figura de Joaquim Mollfulleda, l'exposició del mineral del mes, que, en aquest cas, presenta una magnífica baritina de les mines d'Osor, donada per dos aficionats a la mineralogia, en Jordi Astivill i en Salvador Rodà; i la que està cridada a ser la secció estrella del museu: la sala dels minerals fluorescents, totalment fosca i creant un espai realment frapant. 


També va haver-hi unes paraules de record i agraïment per tots els col·laboradors del Museu, com el senyor Jordi Pubill i la senyora Montse Danès, que tant van fer durant aquests vint-i-vuit anys que ja té el museu.

Per últim, es va remarcar que el museu continuarà amb la seva bona relació i col·laboració amb els altres museus de mineralogia i geologia d'arreu de Catalunya i espera mantenir el lligam amb els col·leccionistes i aficionats a la mineralogia que tant han contribuït amb les seves donacions.



El senyor Nèstor Ribera Mollfulleda amb el  Doctor Josep Maria Mata i Perelló i la Directora del Museu de geologia Valentí Masachs, senyora Pura Alfonso Abella




Tots els presents a l’acte vam poder veure in situ aquestes novetats,  les quals, sincerament, ens van agradar molt a tots. La visita va ser molt agradable doncs sempre és un plaer tornar a gaudir de tots els indrets que ofereix aquest emblemàtic espai  sobre mineralogia.



Per acabar, els assistents vam poder brindar amb cava per assegurar l'èxit d'aquesta nova etapa del Museu Mollfulleda.

Felicitats a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada