Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dijous, 21 d’abril del 2016

Jorgina Jordà: I TROBADA INTERPIRENAICA DE MICROMINERALOGIA I SISTEMÀTICA MINERAL

Aquest passat cap de setmana del 16 i 17 d’Abril s’ha celebrat a Camprodon la I Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica Mineral. Aquesta nova iniciativa va aixecar d’inici molta curiositat i cal dir que les expectatives es van complir amb escreix i l’acte ens va sorprendre molt gratament. L’entitat organitzadora, el Grup Mineralògic Català, havia pensat en tot, començant per l'aparcament de vehicles que es va poder realitzar al mateix pati de l’escola Doctor Robert, on es realitzava l’acte. A l’entrar, els participants ja teníem la taula assignada i tot a punt per instal·lar el binocular i les llums addicionals que fossin necessàries, tot i que hi havia força claror natural.



Una vegada instal·lats i amb les capses plenes de micromounts (microminerals) damunt la taula, ben aviat, es va acostar el primer col·leccionista francès interessat a veure què portàvem. De seguida vam prendre nota del seu mode operatiu a l’hora de fer intercanvis ja que, en general, era extremadament curós i elegant. L’home es va emportar tota la nostra capsa a la seva taula i allà, amb tranquil·litat, va començar a mirar els exemplars un a un, amb molt d’interès i cura. Quan ja els va tenir triats va tornar amb la nostra capsa adjuntant una etiqueta en la qual indicava el nombre d’exemplars que havia separat i invitant-nos a fer el mateix procediment amb les seves capses.




A més d'estar ben organitzats també cal destacar la presentació dels exemplars que duien. Tots ells dins de petites capses de metacrilat, perfectament etiquetats i distribuïts en unes petites calaixeres de plàstic que facilitaven el poder traslladar-los per la sala.

Així doncs, ja amb els primers intercanvis, vaig adonar-me que tenim molt per aprendre dels nostres companys d'afició francesos, que es nota que fa molts més anys que nosaltres que es dediquen al món dels micros.

Malgrat la nostra inexperiència vaig quedar molt contenta dels exemplars que vaig canviar i del gran nivell que hi havia. M’atreveixo a dir que aquesta sensació va ser generalitzada i compartida també per la resta d’assistents tan francesos com catalans.

Aproximadament a les deu del mati, va tenir lloc un petit acte protocol·lari amb l'alcalde de Camprodon, el senyor Xavier Sala, i representants de l'AFM i del GMC com el senyor Robert Pecorini, el senyor Marti Rafel i el senyor Joan Rosell que ha estat el principal promotor d'aquesta primera trobada.



A més de l'intercanvi de micros, van tenir lloc altres activitats, com un taller d'iniciació a la mineralogia, a càrrec del senyor Josep Ignacio, i l’entrega dels premis dels concursos infantils de dibuix i fotografia de minerals.



A l’oficina de turisme de l’ajuntament de Camprodon també es podia gaudir d’una exposició de microfotografies d'en Joan Astor, cedida pel Museu Mollfulleda d'Arenys de Mar a més d’una bonica exposició de minerals de les mines de les Ferreres (Rocabruna), preparada pels membres del GMC i que, un cop finalitzada l'exposició, ha estat donada a l'escola Doctor Robert de Camprodon.





Només resta donar les gràcies a tots els participants i, especialment, als organitzadors que han fet possible aquesta I Trobada Interpirenaica i desitjar que tingui continuïtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada