Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 27 de febrer del 2016

Amics del Museu: HA MORT EL GEÒLEG I MOSSÈN SALVADOR REGUANT

Les necrològiques dels diaris del dia 24 de febrer anunciaren la mort el dia anterior de Mn. Salvador Reguant i Serra, als vuitanta-set anys d’edat. Fou catedràtic de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, de la qual fou degà. Va pertànyer, entre d’altres, a  l’Acadèmia de Ciències i a la Secció de Ciències de l’Institut d’Estudis Catalans.


La seva tesi doctoral versà sobre la geologia de l’Eocè de la Plana de Vic. Era especialista en briozous fòssils del Terciari, havent descrit diverses espècies noves (els tipus de les quals va donar en vida al Museu Geològic del Seminari de Barcelona).

Va escriure molts articles sobre Estratigrafia i Geologia històrica. Era autor de dos llibres sobre Geologia històrica i d’Història de la Terra; havent estat molts anys professor  d’aquella matèria a la Universitat, molt recordat pels seus alumnes. Fou un dels traductors de la Guia Estratigràfica Internacional, bàsica per a l’establiment de les diferents unitats estratigràfiques: era membre de la Subcomissió Internacional de Nomenclatura Estratigràfica

Descansi en pau tan eminent científic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada