Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 31 de gener del 2014

Amics del Museu: NOTÍCIA, una nova guia al nostre abast

Ja se sap que, d’un temps ençà, han proliferat les guies geològiques, la qual cosa als aficionats i amants de la Terra ens omple de satisfacció,  per això des d'aquí donem la benvinguda a una nova guia: Els tresors geològics del Parc Natural del Cadí-Moixeró dels autors Albert Martínez i Marc Tudela, geòlegs dedicats des de fa molts anys a la tasca de divulgació de la geologia, per tal de fer-la més propera al gran públic. Els autors són membres del projecte Itineraris Geològics; de fet, en Marc Tudela és el fundador d’aquest projecte.




La guia comença amb una breu, però molt completa, introducció de l’estructura de la Terra, els tipus de roques més comunes de l’escorça i com es formen les muntanyes en general i de com es van formar els Pirineus en particular, per tal de situar geològicament el sector del Parc Natural del Cadí-Moixeró, objecte d’aquesta guia.


La guia continua amb la descripció de tres itineraris, els quals ens ajudaran a veure amb una altres ulls l’emblemàtic Pedraforca, la Serra del Cadí i rodalíes, i també les famoses fonts del Llobregat. Els itineraris estan distribuïts en una sèrie de parades amb les corresponents explicacions dels diferents aspectes que es poden observar. Per a aconseguir aquest objectiu, la guia està farcida de fotos en color, icones indicadores, esquemes molt didàctics i mapes topogràfics i geològics per facilitar la situació del lector en tot moment.




La guia també va equipada amb una aplicació per a mòbils concebuda per a completar les explicacions dels itineraris i que consisteix en un paquet de videos on es presenten in situ les descripcions de les diferents parades.


Les explicacions de cada itinerari es complementen amb d’altres comentaris de caire històric, peleontològic, mediambiental, etc...


Ara esperem gaudir amb aquesta guia d’allò més!

Aquesta primera guia editada per Itineraris Geològics ha obtingut el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i del Parc Natural del Cadí-Moixeró, així com també  el cofinançament del fons FEADER (Fons europeu agrícola de desenvolupament rural) de la Unió Europea. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada