Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dimecres, 27 de novembre del 2013

Amics del Museu: HOMENATGE A Mn. FRANCESC NICOLAU

El nostre benvolgut Mn. Francesc Nicolau està d’enhorabona, ja que aviat celebrarà el seu 60 aniversari de prevere. Aprofitant aquesta avinentesa, el Museu Geològic del Seminari, l’Associació d’Amics del Museu i la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, han volgut dedicar-li un sincer homenatge per la seva dilatada labor pastoral així com també agrair-li la seva tasca de divulgació de la ciència, feina que encara duu a terme i amb la qual sempre s’ha esforçat per tal d’harmonitzar el rigor científic amb la fe cristiana.

De Mn. Francesc Nicolau i Pous, i a tall de resum, podem dir que va néixer a Molins de Rei l’any 1930 i és llicenciat en Teologia per la Pontificia Universitat Gregoriana de Roma i també és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. És professor emèrit de Filosofia de la Naturalesa de la Facultat Eclesiàstica de Filosofia de Barcelona i fou professor de matemàtiques i filosofia al Col·legi Montserrat. També és subdirector del Museu Geològic del Seminari així com també és subdirector de l’Associació d’Amics del Museu. Però pel que Mn.Nicolau és més conegut del gran públic és per la seva tasca divulgadora portada a terme a través de múltitiples conferències i publicacions, les quals abasten els més diversos temes científics.

Mn Francesc Nicolau. Foto: Joan Corbacho

L’acte d’homenatge, que va tenir lloc a la sala Sant Jordi del Seminari, va estar presidit per l’Emm.i Rvdm.Sr.Cardenal-Arquebisbe de Barcelona Dr. Lluís Martínez Sistach, el qual va començar donant la paraula al Dr. Sebastián Calzada, director del Museu Geològic del Seminari, que va inaugurar l’acte amb un elogi, farcit de tocs de bon humor, de la labor de Mn. Francesc Nicolau dins i fora del Museu.

D'esquerra a dreta: Dr. Calzada, Dr. Aymar, Mn. Josep M. Turull rector del Seminari, Cardenal Martinez Sistach, Mn. Nicolau, Dr. Jou, Dr. Josep M. Codina director de l'Observatori Fabra, i el Sr. Antoni  Riera president dels Amics del Museu. Foto: Joan Corbacho

Després el Cardenal donà la paraula al Dr. Jaume Aymar, Degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, el qual va fer un repàs de la carrera eclesiàstica i docent de Mn. Nicolau, així com també del seu treball divulgador i conciliador de la fe amb la ciència amb els seus cicles de conferències, els seus llibres i les seves col·laboracions en publicacions com la revista juvenil Cavall Fort o el setmanari Catalunya Cristiana.

Acte seguit va tenir la paraula el Dr. David Jou, Catedràtic de la Matèria Física Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual feu una revisió de l’obra escrita que tant ha contribuït a desmentir la idea que fe i ciència són antagonístes i a més ho va fer en català en uns moments ben dificils per a la divulgació de la nostra llengua. El Dr.Jou ens va recordar que l’any passat Mn. Nicolau va rebre un premi atorgat per la revista Serra d’Or per la seva labor de difusió de la ciència.

El Dr. David Jou 

Després d’aquesta intervenció, el Cardenal va donar la paraula a Mn. Nicolau el qual ens va agrair sincerament, a tots els assistents a l’acte, el caliu mostrat en un dia tan assenyalat amb la promesa de seguir treballant com fins ara.

Foto: Joan Corbacho

Finalment se li va fer entrega d’una placa commemorativa i el Cardenal Dr. Lluís Martínez Sistach va pronunciar unes darreres paraules d’agraïment a Mn. Nicolau per tal de valorar, un cop més, la seva labor científica però sobretot la seva labor sacerdotal, tot això acompanyat d’un fort aplaudiment per part del nombrós públic que omplia la sala de gom a gom.




Per finalitzar, a l’exterior de la Sala Sant Jordi, es va servir un refrigeri regat amb cava per tal de cloure com calia aquest senzill però entranyable acte d’homenatge al nostre Mn. Nicolau… Felicitats!!!

1 comentari: