Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dilluns, 10 de juny del 2013

Jorgina Jordà: IV TAULA D'INTERCANVI DE CANYELLES

Com l'any anterior l'ajuntament de Canyelles ha col·laborat amb els organitzadors proporcionant l'espai, les taules i carpes necessàries per acollir  tots els assistents, a més de la sala per la conferència de la tarda, cosa que sens dubte contribueix a fer que tothom s’hi senti molt bé, ja que el lloc és molt ampli, tot i l’elevat nombre de participants.

Una de les novetats van ser les Anatases de Càceres. 
Mida d'1mm a 1,5mm. Foto de J. A. Soldevilla.

A primera hora ja havien arribar pràcticament tots els qui estaven inscrits fins i tot els que venien des de més lluny, com és el cas dels representants de Cantàbria,  València, Castelló i Alacant.
En quant als expositors catalans també es va poder comptar amb gent de totes les províncies, la qual cosa va permetre disposar de minerals molts variats.



Per dir alguns dels molts minerals que vàrem contemplar i canviar citarem  les fluorites globulars de Santa Coloma de Gramenet amb un color i mida que feia molts anys que no havíem vist, calcites de La Romana, Alacant, més calcites amb unes formes molt curioses d’Almenara, Castelló, les espectaculars fluorites d’indrets tan emblemàtics com són  les de Berbes,  dolomites d’Eugui i una novetat les anatases i quarsos de Càceres i per acabar aquesta petita llista, els antics minerals que algú sempre porta de llocs i jaciments desapareguts o en fase de restauració com son els del Turó de Montcada.

 Aquestes Fluorites de Santa Coloma de Gramenet van ser un gran èxit.

Fluorita i Quars de Berbes

Anatasa de Càceres. Mida d'1mm a 1,5mm. Foto J. A. Soldevilla.

Tampoc van faltar els binoculars perquè el nombre d’aficionats als micros creix any darrere any i té molt bona acollida.


Un altra agradable sorpresa va ser gaudir “in situ” de les galenes verdes que alguns ja recordareu del treball de Mindig, unes petites meravelles de la natura. (Pots clicar aquí per tornar a llegir el treball).



Galenes recobertes de Piromorfita Mina Nieves-Cantabria. Fotos de J.A Soldevilla

Cap al migdia es van realitzar els tallers de polir i tallar minerals, totes dues coses molt interessants. Realitzats per Raul Acosta i J. A. Soldevilla.

En el taller de polir, malgrat el poc temps de què disposàvem, ens  van explicar el que és  bàsic, en què consisteix  i sobretot els diferents discos, que s’han de anar canviant, segons la duresa del mineral i el que es vulgui aconseguir, mentre anava polint, un quars, una obsidiana i el que li havíem portat.



Quiastolita. Foto de Raul Acosta.

El que més em  va agradar va ser una Quiastolita, ja que  gràcies al polit és pot veure molt millor el dibuix que fa.

La premsa per tallar també va ser un èxit, i algú ja va  fer pràctiques per portar-se a casa tot amb menys pes.


Abans d’acomiadar-nos d’alguns companys que no van poder assistir al posterior dinar, els organitzadors van convidar a cava i un pica pica, per celebrar que tothom va quedés molt content i satisfet amb els canvis, que en el fons és l’objectiu principal d’aquest esdeveniment.



A les dues quan es van donar per finalitzats els canvis i, tot recollit, vam anar a dinar tots plegats, participants i acompanyants.

Sense massa temps per fer sobretaula, perquè ningú es volia perdre la conferència del Dr. Roberto Risch que duia per títol  "Heavy Metal, El peso del metal en el cambio social”, vam anar a la sala proporcionada per l’Ajuntament de Canyelles.


De la conferència, què dir? Doncs que es notava la gran experiència del Dr. Risch que només amb el títol ja va despertar curiositat i interès, i va saber mantenir fins al final  l'atenció de tots els presents, tant aficionats a l'arqueologia, que van voler estar a primera fila, com la resta que érem la majoria, aficionats als minerals.

Per acabar, donar les gràcies als organitzadors J.A. Soldevilla, la seva esposa Pilar, l’Ajuntament de Canyelles, i a tots els que van ajudar perquè tot sortís encara millor que la darrera vegada.
Felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada