Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 30 de novembre del 2012

Amics del Museu: LA NOVA "SCRIPTA"


S’acaba de publicar el número XII de la revista Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis, més coneguda com “la Scripta”, on es recullen els treballs del Museu de Geologia del Seminari de Geologia.


Aquest número porta per títol Espécies nuevas del Cretácico de España (1961-2011): Algas, Plantas i Foraminíferos, i és la primera part d’una sèrie de cinc. La tercera part, dedicada als mol·luscs, ja es va publicar l’any 2011. En aquesta revista es dóna una breu informació de totes les plantes i foraminífers del Cretaci espanyol descrits com a noves espècies entre els anys 1961 al 2011.

La descripció es fa en forma de fitxa on s’especifica el grup; l’espècie i l’autor; el gènere; les dades de l’holotip indicant la pàgina, la figuració i el lloc on es guarda l’exemplar així com el seu número de registre si es coneix; l’edat estratigràfica i la localitat tipus i, finalment, la raó del nom que se li ha posat, si aquest respon a un lloc topogràfic, a la morfologia del fòssil o és en honor a un personatge destacat en el món de la Geologia o la Paleontologia.


L’autor d’aquest treball és el Dr.Sebastià Calzada, director del Museu, i l’encarregada de la maquetació ha estat l’Eduvigis Moreno consocia i col·laboradora d’aquest bloc.


Des d’aquí voldríem felicitar a tots els que fan possible l’Scripta pel seu excel·lent treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada