Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

dissabte, 10 de març del 2012

Jorgina Jordà: FIRA MINERALEXPO SANTS 2012


Els dies 2, 3 i 4 de Març  s’ha celebrat Mineralexpo  Sants, sí ja  a tornat a passar un altre any.
Aquesta vegada he pogut anar-hi  dos dies i això m’ha permès observar els stands amb més atenció i saludar i xerrar amb molts amics i coneguts, ja que com que era una fira petita era molt fàcil trobar-se amb tothom.


Com sempre només en entrar trobem als organitzadors del certamen i companys del Grup Mineralògic Català, amb les seves publicacions, aquesta vegada amb l’Infominer , fins fa poc butlletí intern d’activitats, però des de l’últim trimestre de l’any anterior, renovat amb més pàgines i obert a la publicació d’articles per part de tots el socis. No cal ser un expert n’hi ha prou amb tenir ganes de col·laborar i explicar alguna sortida o troballa interessant. També  hi havia informació del nou llibre de minerals de Miguel Calvo, que per poc encara no és a la venda.


Cobaltocalcita de Peramea
En quant als expositors i minerals  va haver-hi de tot,  potser no tantes novetats com l’any anterior, però vaig poder veure unes cobaltocalcites de Peramea que em van agradar molt, els minerals ja clàssics de sistemàtica i capsetes de micros. Un altre stand que em va sorprendre  va ser un que venia de Castelló,  on  a més d’informar-me de tot lo que portava, m’ho va anar mostrant. Vaig passar-ho molt bé  veient els quarsos blaus, que alguns recordareu  de la passada Fira de Castelló, estroncianites  de totes mides , celestines de llocs molt poc coneguts i la primera fluorita que es va trobar a Castelló, en resum una bona representació de minerals de la seva terra.



Minerals de Castelló, València i Alacant
A la  resta de stands, minerals ja d’arreu del mon, fòssils i una mica de bijuteria, la justa suposo perquè surtin els nombres, tot i que amb tanta crisi, no sé com els hi deu haver anat. Ara que de gent no em va faltar.


Per acabar tallers per als nens i una exposició sobre la potassa per començar a celebrar els cent anys del seu descobriment. Fou un gran encert el regalar un exemplar d’aquesta sal de la Conca Potàssica Catalana a tots els que van anar a Mineralexpo.




(Fotografies de Màrius Asensi Jordà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada