Horari del Museu: Dilluns a Dijous: 16 a 19 h. - Divendres: 10 a 11 h. i 19 a 21 h. - Dissabtes i Diumenges: Tancat

divendres, 2 de març del 2012

Jorgina Jordà: 25a Fira de Minerals de Castelló

Aquest cap de setmana s’ha  celebrat  la 25a Fira de Minerals de Castelló  a la plaça  de Santa Clara, lloc ample i com que el dia va acompanyar molt lluminós, hi va haver la novetat que la han complementada amb una primera Taula d’Intercanvi.



Nosaltres no hi havíem pogut assistir fins ara i ens a sorprès gratament ja que hi hem trobat  stands , molts d’ells desconeguts,  pel fet que bastants dels qui participaven, no vénen a Catalunya,  també ens agradat poder parlar amb representants d’ entitats com l’Associació Mineralògica i Paleontològica de Sant Vicent del Raspeig d’ Alacant i, com no! membres del Grup Mineralògic Català.

Una altra cosa a destacar es que en  aquesta Fira no hi havia massa bijuteria i sí alguns fòssils malgrat  que el seu nom era  només  de minerals.

Per ser la nostra  la primera visita que hi fèiem,  com he dit abans, no coneixia  molts dels expositors  però he trobat  un company  habitual de les Fires, amb el seu llibre “Els Minerals de Catalunya” i els seus calaixos de sistemàtica. Hi havia, també  un altre company, amb el qual es més difícil de coincidir, que portava  les seves petites capsetes plenes de minerals amb noms complicats, i al qual sempre li demano quina novetat porta i aquest any, m’ha ensenyat  uns ploms natius de Garpenberg, Suècia, que si no ens ho diuen passem de llarg... tot i ser molt interessants.



I no podia ser altra cosa, els quarsos blaus de Castelló, novetat del passat any 2011 i aragonites de Camporrobles.



Però  on ens vàrem divertir més va ser a la Taula d’Intercanvi, ho havien instal·lat al mig de la plaça utilitzant el monument que hi havia com a taula, i l’Intercanvi  va consistir en anar donant voltes, per les escalinates, per poder veure el que tots els companys i amics portaven, ja que aquí sí vaig trobar molts coneguts cosa que va fer que tornés a casa amb més minerals que abans. Com sempre gràcies a tots.



Per tant una Fira més per a tenir en compte, si  ens hi podem desplaçar.

Granat de "La Dehesilla"
Foto: J.A. Soldevilla

Baritina de "Mina Victoria, (La Unión)"
8cm
Foto: J.A. Soldevilla

Pirita de Soneja, Castelló de la Plana
0,7 cm x 0,7cm (Cristall)
Foto: Màrius Asensi Jordà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada